Βάπτιση

2016-11-19


                                          ΓΕΝΙΚΑ 1. Ο/Η Ανάδοχος πρέπει οπωσδήποτε να είναι Χριστιανός Ορθόδοξος. Εαν είναι έγγαμος, πρέπει οπωσδήποτε να έχει τελέσει Θρησκευτικό Γάμο. Πριν προσέλθει για την βάπτιση οφείλει να έχει μαζί του την Αστυνομική του Ταυτότητα και οποιοδήποτε νόμιμο παραστατικό δεικνύει την χριστιανική του ιδιότητα (Ληξιαρχική Πράξη Γεννήσεως-Βαπτίσεως, Βαπτιστήριο). Αν είναι έγγαμος αρκεί η Ληξιαρχική Πράξη του Γάμου του.
 2. Οι γονείς οφείλουν να προσέλθουν νωρίτερα στο γραφείο του Ιερέα (το αργότερο 20 λεπτά πριν από την Βάπτιση) με τις Αστυνομικές τους Ταυτότητες και την Ληξιαρχική Πράξη Γεννήσεως του παιδιού για την γραφειοκρατική τακτοποίηση της βαπτίσεως μαζί με τον/την ανάδοχο.
 3. Ο στολισμός πρέπει να είναι διακριτικός και κυρίως ν' αποφεύγονται εντός και εκτός του Ιερού Ναού μπαλόνια ή οτιδήποτε άλλο προσβάλει την ιερότητα του χώρου.
 4. Η βιντεοσκόπηση και η φωτογράφιση του μυστηρίου θα πρέπει να γίνει διακριτικά, χωρίς να διαταράσσεται η ιερότητά του. Κρίνεται λοιπόν επιβεβλημένη εκ μέρους σας η σχετική σύσταση στο συνεργείο που θα επιλέξετε προς αποφυγήν παρεξηγήσεων.
 5. Τα βαπτιστικά ρούχα και κυρίως τα φωτιστικά (εσώρουχα) πρέπει να είναι χρώματος λευκού γιατί συμβολίζουν την φωτεινότητα του βαπτιζομένου.
 6. Ο/Η νεοφώτιστος πρέπει να πλυθεί μετά την συμπλήρωση τριών ημερών από την βάπτισή του και το νερό να συλλεχθεί και να ριχθεί στο χωνευτήριο του Ναού ή στη θάλασσα. Το ίδιο πρέπει να πράξετε και με το πλύσιμο των βαπτιστικών ρούχων.
 7. Τέλος, στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού δεν επιτρέπεται οποιαδήποτε μορφή catering.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

 1. Ληξιαρχική Πράξη Γεννήσεως του παιδιού.
 2. Δελτία αστυνομικών ταυτοτήτων των γονέων
 3. Εαν οι γονείς κατοικούν σε άλλη ενορία, απαιτείται δήλωση μεταβίβασης βαπτίσεως από τον εφημέριό τους.
 4. Σε περίπτωση απουσίας από τη Βάπτιση ενός εκ των 2 γονέων, απαιτείται έγγραφη συγκατάθεση του για την ονοματοδοσία με επικύρωση του γνησίου της υπογραφής του. 

Για οποιοδήποτε άλλη πληροφορία επικοινωνήστε μαζί μας.